Eric Bosma

Gitaar en Zang

Ik speel reeds meer dan 35 jaar gitaar en hou van allerlei soorten muziek. Van Jazz tot Rock en van Big Band muziek tot Jazzrock/Fusion. Op mijn 14e ben ik begonnen met gitaarles in Apeldoorn. Daar heb ik jazzgitaristen als Joe Pass en Barney Kessel leren waarderen. Bij de gitaarlessen was luisteren belangrijker dan spelen. Na 3 maanden ben ik gestopt met lessen ivm werkzaamheden, maar ik was gegrepen door het muziekvirus dat nooit meer zou genezen.

Ik heb in de jaren '70 en begin jaren '80 veel Pop, Rock en BigBand muziek gespeeld.

In 1983 ben ik begonnen in de band Fulcrum. Deze band liep lekker tot ik in militaire dienst moest in 1985. Voor mij was muziek en werk toen niet te combineren. Uiteindelijk ben ik in de periode 1989-1997 helemaal gestopt met gitaarspelen.

Vanaf 1998 heb ik de muzikale draad weer helemaal opgepakt en via diverse bands en vele stijlen van pop tot jazz weer druk en volop in de muziek terecht gekomen.

In 2010 ben ik begonnen als gitarist bij de Highway Rhythm and Blues Gang. Dit was een nieuwe muzikale uitdaging voor me omdat dit een band was met een geheel eigen geluid. Geweldige muziek om te spelen en een heel ander publiek.

Qua instrumentarium ben ik vooral sinds het begin van deze eeuw via internet met allerlei apparatuur in aanraking gekomen. Dat is op zich een hobby geworden; het kopen- en verkopen van apparatuur.

Gear:

- NoFactory telecaster
- Ibanez AF jazz gitaar
- Gibson Les Paul VOS 58R8
-Ceriatone Overdrive Special
- Rivera S120
- diverse effecten

Marco Neep - Drums en Zang
Henry Neep - Basgitaar
Eric Bosma - Gitaar en Zang
Andy Nijmeijer - Keys