Peter "HarpAttack" Venema

Harmonica & Hammond

Er wordt vaak gezegd dat Peter één van de betere mondharmonica-spelers is, die er "in Twente e.o." rondlopen.

De bijnaam "HarpAttack" heeft hij te danken aan de eigenaar van de beste platenzaak van Nederland "Popeye" (in Hengelo). Vernoemd naar een album, genaamd HarpAttack, die (te) laat en na veel gedoe werd geleverd. (maar dit zegt niets over Popeye of Peter, hoor!). Peter heeft zichzelf de kunst van het mondharmonicaspelen aangeleerd, tegenwoordig is hij ook druk bezig om zich bekwaam te maken op een ander memorabel blues/rock instrument; het Hammond orgel.

De afgelopen jaren heeft hij gespeeld in bands als Highway Gang, Angie Haddock, Tiny Pete Pure, Hifi Mama, Special Sauce, Six2Seven en BlueCompany.


 

 

 

 

 

 

 


Gear:

Peter verslijt vooral veel Lee Oskar mondharmonica's en heeft een voorliefde voor vintage mic's en amp's, hierdoor bezit hij een gemodificeerde '77 Fender Champ en een 50's Hortson en diverse oude mic's (vooral Astatic JT-30 met Shure elementen) die zijn te gekke sound compleet maken.
Een echte Hammond moest er natuurlijk ook komen, Bennie Veldman (the Veldman brothers) werd benaderd, de deal was snel rond; de Hammond XK-2 kon mee richting Hengelo. Een Leslie 720 maakt de set compleet.

Marco Neep - Drums en Zang
Henry Neep - Basgitaar
Eric Bosma - Gitaar en Zang
Peter Venema - Harmonica en Hammond