Eric Bosma

Eric speelt 50 jaar gitaar en houdt van allerlei soorten muziek. Van Jazz tot Rock en van Big Band muziek tot Jazzrock/Fusion. Op zijn 14e is hij begonnen met gitaarles in Apeldoorn. Daar heeft hij jazzgitaristen als Joe Pass en Barney Kessel leren waarderen. Bij de gitaarlessen was luisteren belangrijker dan spelen. Na 3 maanden is hij gestopt met lessen ivm werkzaamheden, maar hij was gegrepen door het muziekvirus dat nooit meer zou verdwijnen.

In 1983 is hij begonnen in de band Fulcrum. Deze band liep lekker tot hij in militaire dienst moest in 1985. Voor hem was muziek en werk toen niet te combineren. Uiteindelijk in de periode 1989-1997 helemaal gestopt met gitaarspelen. Vanaf 1998 is de muzikale draad weer helemaal opgepakt en via diverse bands en vele stijlen van pop tot jazz weer druk en is hij volop in de muziek terecht gekomen.

In 2010 is hij begonnen als gitarist bij de Highway Rhythm and Blues Gang. Dit was een nieuwe muzikale uitdaging, omdat dit een band was met een geheel eigen geluid. Geweldige muziek om te spelen en een heel ander publiek.

Qua instrumentarium is hij vooral sinds het begin van deze eeuw via internet met allerlei apparatuur in aanraking gekomen. Dat is een hobby op zich geworden; het kopen- en verkopen van apparatuur.

Management

Marco Neep

Contacts

Email: marco.neep@icloud.com
Telefoon: +31 (0)654963731

Links

Presskit

Gear

Galama Les Paul
NoFactory telecaster
Ibanez AF jazz gitaar
Gibson Les Paul VOS 58R8
Gibson Les Paul Player Cut VOS 
Framus Diablo
G&L Legacy Special
Blade Silver Streak
Yamaha Revstar 502T 
Bluguitar Amp1
H&K Puretone

Made with ‌

HTML Code Creator